Zo houd je de kosten van jouw inboedelverzekering laag

De tarieven van een inboedelverzekering kunnen sterk variëren. Over sommige factoren, zoals jouw locatie en de grootte van je huis, heb je misschien geen controle. Toch zijn er wel degelijk allerlei manieren waarop jij je rekening kunt verlagen. Lees verder om te leren hoe ook jij geld op je inboedelverzekering kunt besparen.

Doe een prijsonderzoek

Eén van de beste manieren om de kosten van een inboedelverzekering te verlagen, is door je eigen huiswerk te doen voordat je een (nieuwe) polis aangaat. Vergelijk hiervoor de dekking: focus jezelf dus niet alleen op de kosten wanneer je de verschillende verzekeringsbedrijven vergelijkt.

Het is ook essentieel om de soorten dekking, aanbevelingen en dekkingslimieten te bekijken die elk bedrijf biedt. De tarieven voor een inboedelverzekering kunnen soms flink variëren, afhankelijk van de dekking behoeften en het verzekeringsbedrijf dat je verkiest. Een allrisk inboedelverzekering is in dit geval meestal duurder dan een extra uitgebreide verzekering.

Bundel je verzekeringen en andere kortingen

Een andere manier om op verzekeringspremies te besparen is door diverse polissen bij dezelfde aanbieder te bundelen. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een aangename korting op de premies wanneer jij meerdere verzekeringen bij hen afneemt.

 Je kunt soms ook geld besparen door bij sommige providers voor geautomatiseerde betalingen te kiezen. In sommige gevallen zijn er ook kortingen voor niet-rokers. Of een verlaagd tarief bij een lidmaatschap van een vereniging van woningbezitters of ledenorganisatie.

Verhoog je eigen risico

Jouw eigen risico is het bedrag in euro’s dat je eerst zelf moet betalen voordat jouw dekking ingaat wanneer je een claim indient. Door een hoger eigen risico te kiezen, kun jij jouw maandelijkse of jaarlijkse inboedelverzekering verlagen. Houd er dan wel goed rekening mee dat je in dit geval bij een claim zeker meer geld uit eigen zak moet betalen. Zorg er daarom voor dat je voldoende spaargeld opzij zet om een echt noodgeval te dekken.

De juiste hoeveelheid dekking

De dekking omvat alle persoonlijke eigendommen in jouw huis: sieraden, computers, televisies, stereo’s en al het andere van waarde. Het is belangrijk dat je voor deze artikelen kiest voor het juiste bedrag aan vervanging. Want hoewel het belangrijk is om niet onderverzekerd te zijn, moet jij je zeker niet oververzekeren. Want dan zal je uiteindelijk te veel voor jouw polis betalen.

Het bijhouden lijkt misschien een hele klus. Maar het bijhouden van je waardevolle spullen. Inclusief hun huidige waarde en wanneer/waar ze gekocht zijn, is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je juiste dekking hebt.

Bescherm je huis

Wanneer jij jouw huis extra tegen brand en diefstal beschermt, verklein je het risico dat je in de toekomst een claim moet indienen. Door stappen te ondernemen om jouw huis tegen dure claims te beschermen, kun je soms ook lagere verzekeringstarieven afdwingen. Je zou bijvoorbeeld een korting kunnen krijgen voor het toevoegen van huis beveiligingsfuncties, zoals nachtschootsloten, beveiligings- of alarmsystemen, sprinkler systemen, rookmelders en brandalarmen. Vraag diverse offertes aan of praat met een verzekeringsagent om te zien hoe deze functies jou geld kunnen besparen.

Geld op een inboedelverzekering besparen vereist een beetje werk en de bereidheid om eerlijk tegen jezelf te zijn. Als het in eerste instantie ontmoedigend aanvoelt, onthoud dan dat er ergere dingen zijn dan telefoontjes of e-mailtjes met verzekeringsagenten te plegen. Je zult er later elke maand profijt van hebben als je lagere premie afgeschreven wordt. 

You May Also Like

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Maak je keuken jouw droomkeuken

Verschillende soorten tuintafels