Wat zijn de voordelen van een speksteen houtkachel?

Een kachel zorgt voor een warme en gezellige sfeer in huis. Wanneer je er over na aan het denken bent om te investeren in een kachel heb je de keuze uit verschillende soorten. Elk soort kachel heeft zijn eigen unieke kenmerken. Wanneer je op zoek bent naar een duurzame kachel kan een speksteen houtkachel van Blinqkachels.nl een goede keuze zijn. Deze houtkachel is duurzaam en gebruiksvriendelijk. Hiernaast heeft een speksteen houtkachel nog een aantal andere voordelen ten opzichte van andere kachels. In deze blog lees je meer over deze voordelen.

De warmte blijft langer hangen

Speksteen is een steensoort met een aantal unieke eigenschappen. Dit komt doordat het een natuurproduct is. Speksteen is een wat zachter soort steen. Deze zachtheid zorgt er onder andere voor dat het gemakkelijk te verwerken is. Daarnaast houdt speksteen sneller en langer warmte vast. Speksteen slaat de warmte als het ware op voor een langere tijd. Dit maakt het een duurzame houtkachel doordat je minder lang hoeft te stoken en de warmte vervolgens geleidelijk wordt afgegeven in huis. Hierdoor profiteer je uren na het stoken nog van de warmte, zonder dat de houtkachel nog aan staat. Na het stoken kan een speksteen kachel nog 10 uur warmte afgeven. Dit is een voordeel ten opzichte van houtkachels die van ander materiaal gemaakt zijn.

Een milieu- en onderhoudsvriendelijke kachel

Een speksteen houtkachel is milieuvriendelijk doordat je minder lang hoeft te stoken om je woning te verwarmen. Het rendement van dit soort kachels is dan ook een stuk hoger dan van andere houtkachels. De percentages liggen tussen de 80% en 95%. Daarnaast stoot een speksteen houtkachel veel minder schadelijke stoffen uit in vergelijking met andere kachels. Dit is natuurlijk erg belangrijk zodat de luchtkwaliteit in je woning goed blijft. Een speksteen kachel is zeer onderhoudsvriendelijk en de levensduur van deze kachels is over het algemeen lang. De schoorsteen vervuild namelijk een stuk minder snel dan bij andere houtkachels. Dit komt doordat er minder lang gestookt hoeft te worden. Wanneer je een speksteen houtkachel hebt moet je eens in de zoveel tijd de schoorsteen vegen. Dit is wel minder vaak dan bij andere houtkachels.

You May Also Like

gietijzeren radiatoren

Ontdek de tijdloze klasse van gietijzeren radiatoren

Waarom kiezen voor gietijzeren radiatoren?

Prefab woningen: de toekomst van duurzaam wonen

Duurzaam slapen op een milieuvriendelijk matras