Tips voor het inrichten van een kleine woning

Wanneer je klein behuisd bent, is het belangrijk om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken en oog te hebben voor detail. Ben je benieuwd hoe je dit kunt organiseren? Met de volgende tips heb jij straks een kleine woning van groot formaat.

Licht en ruimte

Hoe meer licht je gebruikt, hoe groter jouw kleine woning zal ogen. Kies voor de kleuren beige en wit en zorg dat ook je deur van glaspanelen is voorzien. Op deze manier vergroot je voor het oog heel simpel de vierkante meters die je ter beschikking hebt.

Hoogte gebruiken

Maak de keuze voor een hoog zwevend wandmeubel om je spulletjes op een mooie manier in te zetten of op te ruimen. Doordat je de vloer onder de kast vrijhoudt, creëer je openheid en behoud je een ruimtelijke uitstraling in je kleine woning. Zoek direct ook naar een paar mooie zweefplanken in de stijl van je interieur. Hier zet je eenvoudig wat plantjes, een klok of accessoires neer. Een plank met aan de onderzijde haakjes voor je jassen is ook aan te raden als je weinig ruimte ter beschikking hebt.

Transparante meubels

Met een doorzichtige salontafel of plank aan je muur heb je een praktische oplossing om je spullen neer te zetten. Door het transparante materiaal van je meubels boet je optisch niet in aan oppervlakte, terwijl je toch voldoende mogelijkheden hebt om je accessoires een plekje te geven.

Multifunctionele meubels

Koop meubels die zowel praktisch als mooi zijn. Je kunt een salontafel kopen met een losse bovenkant en zo de binnenkant van de tafel gebruiken voor het opruimen of ordenen van je eigendommen. Hang een schoenenhoes aan je muur om de vloer vrij van je schoeisel te houden. Is jouw woonkamer ook direct je slaapkamer? Kies in dat geval voor een slaapbank. Overdag breng jij hier gezellige uurtjes door met vrienden of familie, en voor de nacht trek je hem eenvoudig uit tot een volwaardig bed.

Schuifdeur plaatsen

Voorkom dat je de beperkte ruimte ook nog te lijden heeft van een deur die steeds open en dicht gaat. Met een schuifdeur voorkom je onnodig verplaatsen van je inboedel en houd je altijd een opgeruimd huis.

Conclusie

Met een beetje creativiteit maak jij van je kleine woning een plek waar jij je prettig voelt en zorg jij er zelf voor dat je jouw favoriete spulletjes op een fijne plek kunt herbergen. Door de aanwezige hoogte te gebruiken en ruimtebesparende, multifunctionele meubels te kopen, wordt het opruimen van jouw woonplek een simpel klusje.

You May Also Like

gietijzeren radiatoren

Ontdek de tijdloze klasse van gietijzeren radiatoren

Waarom kiezen voor gietijzeren radiatoren?

Prefab woningen: de toekomst van duurzaam wonen

Duurzaam slapen op een milieuvriendelijk matras