Tienerkamer voor jongens: de beste ideeën!

In een tienerkamer moet een kind zich helemaal op zijn gemak voelen en zich terug kunnen trekken. Een paar essentiële meubels mogen natuurlijk niet ontbreken. Een bed is vaak het centrale punt in een kamer, en kan de stijl van de rest van de ruimte bepalen. Is het een kleine kamer die je moet inrichten? Kies dan voor een stoere hoogslaper, zodat je eronder ruimte overhoudt voor de andere meubels en spullen.

Voordat je een stoer jongensbed aanschaft, is het belangrijk om een idee te krijgen bij hoe de kamer eruit moet komen te zien. Lees hieronder wat de beste ideeën zijn waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht.

Ontwerp het samen

Voor een tiener is niet zo fijn als zelf dingen kunnen bepalen en ondernemen. Wanneer je nadenkt over de inrichting van de kamer, ga dan ook vooral samen zitten en maak bijvoorbeeld samen een moodboard. Je kunt dit maken door bijvoorbeeld wat tijdschriften te verzamelen die het onderwerp interieur hebben, waarna je hem alles uit laat knippen wat hij mooi vindt. Je merkt dan vanzelf waar hij naartoe trekt, bijvoorbeeld naar meer een stoere New York achtige stijl, of eerder een urban jungle vibe.

Het effect van kleuren

Het is fijn om je kind veel te laten bepalen, maar houd rekening met het effect van kleuren. Blauw heeft bijvoorbeeld een algemeen kalmerend effect, maar paars zou een slecht effect op nachtrust kunnen hebben. De beste kleuren voor een tienerkamer zijn blauw, grijs, groen en geel, omdat ze een fijne sfeer neerzetten en rust en concentratie bevorderen. Een toffe stijl voor een tienerkamer is dan ook de urban jungle, want je kunt hierin veel grijs en groen kwijt. Een belangrijke tip is om zoveel mogelijk rust in de kamer te creëren, bijvoorbeeld door veel wit te gebruiken en niet te veel verschillende kleuren te combineren.

Verwerk zijn interesse

Een goed idee bij het inrichten van een tienerkamer is om de interesses van je kind zoveel mogelijk mee te nemen, zodat je deze stimuleert. Houdt hij bijvoorbeeld heel erg van de sterren en ruimtevaart? Of is hij gek van stripboeken en films? Er zijn allerlei manieren waarop je dit in een kamer terug kan laten komen, bijvoorbeeld in posters of behang. Hoe richt jij je tienerkamer in?

You May Also Like

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Maak je keuken jouw droomkeuken

Verschillende soorten tuintafels