Slimme oplossingen voor in de hal

De gang is een overgangsruimte. De ruimte waar je gasten voor het eerst ontvangt als ze langskomen. En de ruimte die ze voor het laatst zien als zij je huis verlaten. Dit maakt het een perfecte ruimte voor het opbergen van items zoals schoenen, jassen, hoeden, sjaals, accessoires, sleutels en allerlei andere dingen. Je kunt ze hier achterlaten als je de woning betreedt en ook weer meenemen als je weer weggaat. 

Het is niet altijd even gemakkelijk om de ruimte voor al deze items te vinden als je een kleine hal hebt. Voor degenen die inspiratie voor slimme oplossingen in de hal zoeken, hebben we hier een aantal handige tips die ook jouw entree er lekker netjes uit laten zien.

Een warm welkom begint met een schone hal

Als je graag een geweldige eerste indruk wilt maken dan is de juiste schoonloopmat op maat de ultieme styling tool. Entreematten zijn niet alleen een geweldige manier om je hal op te fleuren. Ze helpen jouw vloer ook tegen algemene slijtage te beschermen.

Maximaliseer de ruimte met een klassieke console tafel

Je hoeft echt niet verder te zoeken dan de vertrouwde console tafel voor opberg ideeën in een smalle gang. Als de ruimte krap is, dan bieden consoletafels een zeer praktische en aantrekkelijke oplossing.

Kies zeker voor een ontwerp dat met verschillende compartimenten geleverd wordt om er direct verschillende items in op te bergen. Het is ideaal voor tassen, boeken en nog veel meer. Consoletafels combineren vaak prachtig met rieten manden. Als alternatief kun je ook aan een traditionele halbank met ingebouwde opbergruimte denken.

Ruim je jassen en jacks met kapstokrekken op

Net zoals je sleutels en schoenen, zijn jassen ook iets waar we gemakkelijk bij moeten kunnen als we weggaan. Kapstokken zijn essentieel zodat je geen jassen aan het uiteinde van de trapleuning of aan de achterkant van een deurklink achterlaat want daarmee wordt een gang wel heel gemakkelijk rommelig.

Als je een kapstokrek gebruikt, dat aan jouw muur gemonteerd kan worden, dan kun je de opbergmogelijkheden in jouw gang perfect maximaliseren. Het ophangen van jassen en jacks houdt ze ook in een betere staat omdat ze dan kunnen ademen. Kies bovendien het liefst voor een kapstokrek met een plank erop. Zo’n plank boven de kapstokhaken is immers ideaal voor het bewaren van sleutels en post.

Benut de vaak vergeten ruimte onder je trap

De ruimte onder de trap biedt vaak zeer veel opbergmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan op maat gemaakte lades, kasten of rekken. Wegens het gebrek aan licht, is het wel belangrijk om hier enkel de items op te slaan die geen licht nodig hebben of een lichtje plaatsen dat op beweging reageert. 

Creëer licht en ruimte met een wandspiegel

Wandspiegels zijn een uitstekende oplossing voor smalle gangen. Dit omdat ze een illusie van ruimte kunnen creëren en deze kleine ruimtes ook meer open doen aanvoelen. De entree is ook een geweldige plek om een wandspiegel te plaatsen, zodat je op het laatste moment nog even kunt controleren of jij er wel op je best uitziet voordat je weggaat!

Plaats ook zeker een paraplubak

Paraplustandaards zijn absolute musthaves in de gang. Een paraplubak is immers een nette en handige opbergoplossing voor al jouw paraplu’s die nat zijn door de regen. Neem ook zeker een paraplu mee als je naar buiten gaat als je denkt deze nodig te hebben. En plaats deze ook meteen weer in de paraplubak terug als je het huis binnenkomt.

De hal is de eerste ruimte waar je binnenstapt nadat je de voordeur hebt geopend. Overweeg de bovenstaande ideeën om zo de rommel in jouw entree binnen de perken te houden, zodat deze altijd netjes en gastvrij aanvoelt.

You May Also Like

Hoe richt je je eetkamer in?

Welke karakteristieke decoratie past bij jou?

Kleine hal: ideeën voor een praktische inrichting

Welk behang te kiezen?