Maak je keuken jouw droomkeuken

De keuken is een plek waar we dagelijks veel gebruik van maken. Maar heb jij momenteel het gevoel dat er wat ontbreekt? Weet je niet hoe je er nu echt een droomkeuken van kunt maken? Het is makkelijker dan je misschien zou denken, en je hoeft er geen flinke verbouwing voor te doen. Er moet gewoon voldoende natuurlijk licht zijn, je moet overal makkelijk bij kunnen, voldoende voorraadkasten hebben en een fijne “flow” hebben om rond te lopen en te werken. Laten we eens kijken naar een aantal tips om van je keuken jouw droomkeuken te maken.

Veel natuurlijk licht

Zorg ervoor dat er genoeg daglicht in de keuken valt. Als je donkere vloeren, kasten en lampen hebt, kun je deze combineren met lichte kleuren op het eiland en bij de ramen. Zo ontstaat er een mooie en goed gebalanceerde sfeer. Messing en houten accenten geven extra persoonlijkheid aan de ruimte, en geweven leren krukken zijn een comfortabele en informele plek om te zitten.

Dubbele ovens

Als je het leuk vindt om gasten te ontvangen, zijn dubbele ovens erg praktisch. Je kunt op hetzelfde moment verschillende gerechten op de juiste temperatuur bereiden, wat vooral handig is tijdens feestdagen.

Ruime voorraadkast

Je droomt misschien over jouw droomkeuken, en waarom zouden we dan niet denken aan een grote voorraadkast? Deze voorraadkast is direct achter de keuken geplaatst en heeft planken waarop je grotere spullen kunt zetten, en laden om kleinere dingen zoals kruiden en sauzen op te bergen. Ook handig zijn dan etiketten voor kruidenpotjes, zodat je in één oogopslag meteen kunt zien wat je nodig hebt.

Open Indeling

Een open indeling betekent dat je tijdens het koken in contact blijft met je familie en gasten. De keuken en de aangrenzende woonruimtes lopen in elkaar over, waardoor iedereen makkelijk met elkaar kan praten en samen kan zijn.

Twee-laden vaatwasser

Een vaatwasser met twee lades is handig om de afwas te doen. Terwijl de ene lade aan het wassen is, kun je de andere vullen met vuile vaat. En als je nog meer vermogen nodig hebt, kun je zelfs een extra vaatwasser toevoegen.

Verborgen apparaten

Kies voor speciaal ontworpen kasten om apparaten te verstoppen en zo een nette en samenhangende uitstraling te creëren. Je kunt dus sommige opbergplekken verbergen om de keuken georganiseerd te houden. Wat ontbreekt er nog in jouw droomkeuken? Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan!

You May Also Like

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Verschillende soorten tuintafels

Tover jouw woonkamer om tot een droomruimte