Kleine hal: ideeën voor een praktische inrichting

De hal is het entree van een huis. Voor iedereen die binnenkomt geeft de hal een eerste indruk van de woning. Over het algemeen genomen is een hal vaak klein en smal en besteden we er qua inrichting niet zoveel aandacht aan. Dit is eigenlijk heel jammer. Want ook een kleine smalle hal kan je veel groter laten lijken en echt stijlvol inrichten. We geven je hier graag wat tips en kleine hal ideeën.

Meubels die lang en smal zijn

Breed en groot zijn niet de afmetingen of formaten die bij een kleine smalle hal passen. Integendeel ze zorgen ervoor dat de ruimte nog kleiner lijkt. Staat de hal vol met schoenen en wil je deze netjes opbergen? Dan is een smalle lange schoenenkast in dit geval een goede optie. Maar ook een mooie smalle en lange side tabel is een uitstekende keuze.

Door het lange en smalle model kast neemt het minder ruimte in beslag en het laat je hal ook optisch groter lijken. Dit geld ook voor een kapstok of als je graag een kleed op de vloer wil leggen. Een kleine hal inrichten doe je door voor meubels te kiezen die smal en lang zijn.

Natuurlijk licht en lichte kleuren

Omdat de ruimte in hal niet groot is kan je deze door licht te houden ook optisch groter laten lijken. Een van de beste kleine hal ideeën is zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenkrijgen. Daarbij is de voordeur ook een belangrijk onderdeel.

Neem een voordeur waar veel glas inzit. Dat zorgt voor een natuurlijke lichtinval in de hal. Heb je ramen in de hal? Dan moet je deze zoveel mogelijk benutten. Haal zoveel mogelijk raamdecoratie weg om ook op deze manier meer natuurlijke licht in je kleine hal te laten binnendringen. Daarnaast zijn natuurlijke lichte kleuren voor een hal met beperkte ruimte een goede keuze. Dat laat de ruimte ook optisch groter lijken.

Vergeet de spiegel(s) niet

Wil je nog meer kleine hal ideeën? Dan hebben we er hier nog een. Hang een spiegel of meerdere spiegels op in de hal. Het geeft niet alleen de hal meer sfeer maar het is ook een hele eenvoudig manier om je hal optisch te vergroten. Omdat je keuze is gevallen om de hal in te richten met meubels die smal en lang zijn kan je dit eventueel ook terug laten komen in de vorm van de spiegel. Dan creëer je meer eenheid in de ruimte.

Met deze tips maak je van die kleine hal een mooi entree van je woning.

You May Also Like

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Hoe richt je je eetkamer in?

Maak je keuken jouw droomkeuken