Klassiek en modern interieur combineren

Als je de woonstijlen klassiek en modern bekijkt dan zou je in eerste instantie kunnen denken dat er geen twee woonstijlen zijn die verder uit elkaar liggen. Niets is echter minder waar. De kenmerken van een klassiek en modern interieur combineren kan juist enorm versterkend werken. Zo kunnen klassieke elementen zoals vazen, sierlijke lijsten of ornamenten een eerder strak en koel modern interieur met veel glas en beton toch de nodige warmte geven. Anderzijds kunnen moderne toevoegingen dan weer voor licht en luchtigheid zorgen in combinatie met het meestal toch wat zwaardere klassiek meubilair dat een kamer algauw een beetje té druk kan maken.

Zeg het vooral met kleur

Bij het harmonieus samenbrengen van twee stijlen in je klassiek modern of je modern klassiek interieur kan een uitgekiende kleurkeuze voor de juiste verbinding zorgen. Als je bijvoorbeeld bij een antieke tafel moderne stoelen in bijpassende tinten combineert dan krijg je ongetwijfeld een mooi en klassenvol geheel. Maar, wil je een klassiek en modern interieur combineren dan kan je ook net voor hele uitgesproken, elkaar versterkende kleurcontrasten kiezen. Zo kan je voor de muren, ramen en deuren gaan voor het moderne, wit, grijs en zwart en daarbij de warmte van een klassieke houten vloer laten spreken. Taupe of alle pasteltinten kunnen dan weer voor een accentkleur zorgen. Kijk bij de nieuwste woontrends voor 2022 of hier nog leuk ideeën bijzitten. Of wat dacht je van een felgekleurd, minimalistisch schilderij boven een juist heel klassieke kast?

Een klassiek en modern interieur combineren vraagt om lef

Waar het bij elk interieur op aankomt en dus ook in het klassiek en modern interieur met elkaar combineren, is dat je durft om je eigen stijl te gebruiken. Het is jouw huis en dus gaat het erom wat jij en jouw huisgenoten mooi vinden. Niets is leuker dan in een woning binnenkomen en je aan de hand van het interieur een beeld van de bewoners te kunnen maken. Durf dus die klassieke vaas van oma gerust een prominente plek te geven op je moderne eetkamertafel. Plaats een modern sculptuur zonder aarzelen in je eerder klassieke hal. Niets is fout zolang jij het maar mooi vindt en zolang jij er maar in bent geslaagd om van je huis ook een echte thuis te maken!

You May Also Like

Hoe richt je je eetkamer in?

Welke karakteristieke decoratie past bij jou?

Slimme oplossingen voor in de hal

Kleine hal: ideeën voor een praktische inrichting