Hoe richt je je eetkamer in?

Je wilt je huis mooi inrichten, maar bij de ene ruimte gaat dat nu eenmaal makkelijker dan de andere. Zo is een woonkamer vaak makkelijk in te delen met een mooie bank, salontafel en tv-meubel. Een eetkamer inrichten kan daarentegen weer wat lastiger zijn. We gaan je erbij helpen!

Wat past het beste?

Als eerste moet je goed naar de ruimte kijken. Afhankelijk van de ruimte kun je inschatten wat voor meubels het beste in de ruimte passen. Houdt hiermee rekening dat je je makkelijk rondom de tafel moet kunnen bewegen en genoeg ruimte moet hebben om je stoel naar achter te schuiven. Hier heb je over het algemeen ongeveer 60 tot 70 centimeter voor nodig. Is de ruimte langwerpig, kun je het beste kiezen voor een rechthoekige of ovale tafel. Is de ruimte juist meer vierkant? Dan kan een ronde tafel ook erg goed in de ruimte passen!

De stoelen

Nu je de juiste vorm en formaat tafel gekozen hebt, kun je de bijpassende eetkamerstoelen gaan uitzoeken. Ook hier in is veel verschillende keuze. Elke kleur, materiaal en model geeft weer een andere sfeer aan de eetkamer. Zo zal een lichte houten stoel meteen een Scandinavische stijl maken, maar als je meer voor een luxe gevoel wilt gaan, kun je voor een mooie velvet eetkamerstoel kiezen. Ook hier zijn weer veel modellen en kleuren beschikbaar. Denk ook aan de ruimte tussen de stoelen. Bij eetkamerstoelen van 60 centimeter moet je ongeveer 5 centimeter extra ruimte overhouden aan beide kanten. Dit betekent dat er zo’n 10 centimeter speling tussen de stoelen moet zijn.

De complete sfeer afmaken

Het belangrijkste in de eetkamer is natuurlijk de eetkamertafel en de eetkamerstoelen, maar ook de rest van de eetkamer stijlen doet veel goeds voor de sfeer in de ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld een uniek (mos) schilderij aan de wand hangen of kies je voor een vrolijk behang om de ruimte wat meer sfeer te geven. Ook decoraties maken de ruimte af. Zo kun je decoratie op tafel plaatsen. Op een ronde tafel is het bijvoorbeeld erg mooi om een tafereel in het midden te zetten. Een mooie vaas met bloemen of een plant met wat losse decoratie erbij kan al veel doen. Je kunt hier echt een statement meemaken op tafel en de sfeer helemaal compleet maken.

You May Also Like

Welke karakteristieke decoratie past bij jou?

Slimme oplossingen voor in de hal

Kleine hal: ideeën voor een praktische inrichting

Welk behang te kiezen?