Hoe maak je leren meubels schoon?

Leren meubels onderhouden is belangrijk. Je kunt deze het beste 3 keer per jaar een schoonmaakbeurt geven. Op deze manier blijft de kwaliteit van de meubels goed, waardoor ze schoon en mooi ogen. Heb je een lederen relaxfauteuil, bank of stoel? Met de juiste middelen en stappen maak je ze in een mum van tijd schoon. Lees hier hoe!

Stofzuiger

De eerste stap gebeurt met de stofzuiger. Hiermee haal je loszittend vuil en stof weg. Je kunt het beste een zacht opzetstuk gebruiken voor de stofzuiger, zodat je het leer niet beschadigd en zodat je in alle hoekjes kan komen. De meeste stofzuigers hebben een set van opzetstukjes waar je uit kunt kiezen. Gebruik het stuk waarvan het uiteinde een borstel heeft, in plaats van dat het uiteinde van hard plastic is. Op deze manier bescherm je het leer. Vergeet de kussens er niet af te halen als het meubelstuk deze heeft. Onder de kussens blijft vaak het meeste vuil zitten, zoals kruimels, haren en stof.

Microvezeldoek

Als je het meubelstuk met de stofzuiger schoon hebt gemaakt, is het tijd om een vochtige doek te gebruiken. Het beste materiaal is microvezel. Deze doekjes kan je op verschillende plekken kopen. De doek mag niet te nat zijn, dus je moet de doek goed uitwringen. Soms zitten er vlekken in het leer en is alleen water niet voldoende om deze vlekken eruit te krijgen. In dat geval kun je groene zeep gebruiken, maar let op dat je heel weinig pakt. Je hebt niet veel zeep nodig om een vlek te verwijderen. Nadat je het meubelstuk met een vochtige microvezeldoek schoon hebt gemaakt, moet je het leer goed laten drogen.

Reinigingsmiddel

Voor elk materiaal bestaan er speciale reinigingsmiddelen die specifiek zijn bedoeld voor dat materiaal. Met een spons kun je reinigingsmiddel voor leer aanbrengen op je meubelstuk. Doe dit met draaiende bewegingen. Als je te veel kracht zet terwijl je deze beweging maakt, kunnen er beschadigingen ontstaan in het leer. Let er dus op dat je dit zacht doet. Nadat je het meubelstuk met reinigingsmiddel hebt behandeld, moet het goed drogen. Daarna kun je het meubelstuk weer gebruiken.

You May Also Like

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Maak je keuken jouw droomkeuken

Verschillende soorten tuintafels