Hoe kies je verlichting voor een kinderkamer?

Een kinderkamer is niet zomaar een kamer, maar een kamer waar een kind de eerste fase van zijn of haar leven doormaakt. Het is dan ook belangrijk dat diegene hier een goed gevoel aan overhoudt. Wat veel mensen niet weten is dat verlichting een grote invloed heeft op de sfeer van een kamer. Dit geldt natuurlijk ook voor een kinderkamer. Vandaar dat je in deze blog kunt lezen hoe je verlichting voor een kinderkamer uitkiest.

Keuze uit soorten verlichting

Allereerst is het goed om te beseffen dat je verschillende soorten verlichting nodig hebt in een kinderkamer. Verlichting voor de hele kamer, maar ook verlichting voor speciale plekken zoals bijvoorbeeld het bureau om huiswerk aan te maken. Daar wil je wel voldoende licht hebben. En wat dacht je van een nachtlampje? Ook dat moet onderdeel zijn van het lichtplan dat je gaat maken. In het lichtplan maak je onderscheid tussen basisverlichting en functionele verlichting, zodat je zeker weet dat je geen plekken over het hoofd ziet.

Thematische verlichting

Als het goed is weet je nu wat voor soorten verlichting je allemaal nodig hebt voor de kinderkamer. Tijd om na te denken over hoe je dit gaat vormgeven. Als je besloten hebt een plafondlamp te plaatsen ben je al goed op weg, maar een plafondlamp voor kinderen moet eigenlijk aan andere eisen voldoen dan eenzelfde lamp voor je eigen slaapkamer. Is jouw kind helemaal fan van Frozen of Cars? Dan kan je op zoek gaan naar een plafondlamp met een lampenkap in dat thema. Vaak hoef je er zelf alleen nog maar en GU10 led spotje in te doen en klaar is kees!

Verlichting met een kleur

In de tijd van TikTok worden kinderen snel en makkelijk beïnvloed. Een van de onbewuste trends die kinderen van dit platform oppikken is de RGB verlichting. Vaak door middel van LED Strips in de naden van de vloer of het plafond. Dit is dan vaak te besturen met een afstandsbediening, wat voor een kind natuurlijk ook een ‘kek hebbedingetje’ is. Bovendien maak je de leukste TikToks met coole groene, rode of paarse achtergrondverlichting. Leuk voor de ouders is dat dit al heel goedkoop kan!

You May Also Like

Veiligheid in huis: hoe zorg je voor een gezonde en veilige woonomgeving

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Maak je keuken jouw droomkeuken