Hoe heerlijk?

Hoe heerlijk is het nou wel niet om op een rustgevende manier te kunnen genieten van allerlei snufjes die je eigenlijk niet werkelijk nodig hebt, maar toch maar al te graag wel gebruikt gewoon omdat het lekker is? Ja daar denk ik persoonlijk ook vaak over na, terwijl ik gebruik maak van dit soort luxes. Luxe is niet vereist en men kan helemaal prima zonder. Je zou het eigenlijk zelfs een privilege kunnen noemen, als jij de mogelijkheid hebt om ervan te genieten. Maar om het wel te hebben, dat is toch wel redelijk fijn. 

Essentieel

Je hebt in het leven bepaalde dingen gewoonweg nodig. Sommige dingen zijn gewoon essentieel voor elk mens. Daarover verschillen toch vaak meningen. Veel meningsverschillen die hierover gaan zijn vaak te vinden in het verschil in leeftijd tussen mensen. Vroeger was de tijd namelijk volkomen anders en toen waren sommige dingen essentieel die dat tegenwoordig helemaal niet meer zijn. Dat geldt dan natuurlijk ook andersom.

Wat is nou lekker

Neem nou eens een seconde om erover na te denken. Meningen verschillen heel erg over wat essentieel is en dat kan dus ook vaak liggen aan een generatiekloof. Neem nou de vraag of mobiele telefoons essentieel zijn. Alhoewel een ouder iemand sneller geneigd zal zijn om te zeggen dat telefoons dat niet zijn, zou een jonger persoon sneller geneigd zijn om te zeggen dat hij of zij de telefoon werkelijk nodig heeft op dagelijkse basis. 

Maar een huis daarentegen, daar zijn we het allemaal over eens dat je eigenlijk niet zonder kan. Dat is voor een gemiddeld persoon het antwoord. Maar dat betekent niet dat het ook letterlijk onmogelijk is. Denk anders aan dakloze mensen. Die hebben geen huis maar moeten toch echt op de een of andere manier zien rond te komen. Zij kunnen niet op een heerlijke zonnige vrijdagmiddag inkakken in hun bubbelbad, want die hebben ze niet. Nou is een huis dus wel redelijk essentieel om een normaal leven te hebben.

Luxe

Je kan van dakloze mensen namelijk ook niet zeggen dat ze een volkomen normaal leven leiden. Maar in dat huis is het dan helemaal geen vereiste om een opblaas jacuzzi in je tuin te hebben. Dat is gewoon een extraatje waarmee je technisch gezien wel prima zonder kan. Toch is het fijn om dingen te hebben die niet essentieel zijn. Als iedereen alleen maar dingen in hun leven hebben die essentieel zijn voor hun overleving, dan zou de samenleving er trouwens erg grauw uitzien. Sta er dus lekker een momentje bij stil hoe goed je het eigenlijk hebt, door na te denken over alle dingen die zich in jouw leven bevinden, die je niet direct voor overleving nodig hebt. 

 

You May Also Like

gietijzeren radiatoren

Ontdek de tijdloze klasse van gietijzeren radiatoren

Waarom kiezen voor gietijzeren radiatoren?

Prefab woningen: de toekomst van duurzaam wonen

Duurzaam slapen op een milieuvriendelijk matras