Hoe geef je jouw huis een make-over met een beperkt budget

Je huis een opfrisbeurt geven, betekent echt niet dat je hier heel veel geld voor moet uitgeven. We willen allemaal graag op onze euro’s letten. Een betaalbare make-over die simpel binnen je begroting valt, zal zo bovenaan de lijst van de meeste mensen staan!

Een mini koopjesjacht is wenselijk, zoals op een koopjes dag zoals Cyber Monday 2022. Dat is de perfecte aangelegenheid voor als je jouw woning betaalbaar naar een “smart home” wilt transformeren! Als je een krap budget hebt, dan ben je zeker niet de enige. We hebben daarom een aantal heel eenvoudige, budgetvriendelijke decoratie-ideeën samengesteld om je te helpen jouw huis te verbeteren.

Een likje verf doet wonderen!

Voor het upgraden van een huis hoef je bijvoorbeeld niet altijd nieuwe dingen te kopen. In plaats van nieuwe meubels of decorstukken te kopen, kun je de items die je al hebt bijvoorbeeld met stijlvolle nieuwe verf vernieuwen. Een geschilderde rand zal bovendien de aandacht op mooie antieke deurkozijnen en diepe plinten vestigen. Als je al een bepaalde kleur op de muren hebt, kies dan voor een diepere tint. Gebruik een liniaal en waterpas om een rand van ongeveer 5 cm breed te creëren en gebruik schilders tape om een scherpe rand te krijgen.

Voeg wat groen planten toe in je kamer

Planten brengen veel leven in welk kleurenschema dan ook in je woonkamer. En in een neutraal getinte kamer voegen ze direct een prachtig vleugje kleur toe. Levende planten zijn ook een uitstekende keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in je woning. Maar ze kunnen soms moeilijk te verzorgen zijn als het natuurlijke licht beperkt is.

Heb je geen groene vingers? Da’s dan ook geen probleem! Versier je woning in dit geval met fraaie kunstplanten. Hun visuele impact op jouw decor thuis zal zo hetzelfde effect als die van de levende planten hebben.

Voeg een boekenkast toe

Zo’n open boekenkast hoeft echt niet traditioneel te zijn of in een nis te zijn geplaatst. Probeer in plaats daarvan een asymmetrische benadering. Je voegt hier vrij eenvoudig door middel van boeken en accessoires wat kleur aan toe. En om het repetitieve karakter van een boekencollectie te doorbreken, probeer je uiteraard wat ‘ademruimte’ te creëren. Dit doe je door op sommige planken enkel wat decoratieve accessoires te plaatsen. Deze oplossing voegt vlot wat meer textuur en diepte aan een kamer toe. Plus het biedt een essentiële opslag.

Verander de stoffering in je kamer

Het plaatsen van een nieuw vloerkleed, kussens of gordijnstoffen kunnen allemaal een flink verfrissend effect hebben. Probeer je kussens op je bankstel met ieder seizoen aan te passen. Je kunt hierbij onder meer voor bloemenprints, schilderachtige prints en lichte tinten kiezen naarmate de lente nadert. Of wat donkerder prints en diepere kleuren in de winter toepassen.

Hang een fotogalerij op

Fotogalerijen zijn creatieve manieren om een kale muur of een ongezellige hoek in je woning te bedekken. Experimenteer hierbij zeker met verschillende vormen, maten en kader ontwerpen. Plaats hierin onder meer allerlei oude familiefoto’s, kindertekeningen of interessante prints. Een fotogalerij kan een grote blinde muur in je slaapkamer of woonkamer simpel opvullen. En als je per ongeluk geen grote muur vrij hebt. Dan kun je altijd nog een galerijmuur rond elementen zoals deuropeningen en ramen creëren om zo allerlei leuke details toe te voegen.

Met een beperkt budget een mini make-over in je huis realiseren is op zich niet zo moeilijk. Het opnieuw schilderen van je houten meubels, het decoreren van boekenplanken en het toevoegen van veel groen zal allemaal aangenaam helpen om je huis prachtig op te frissen.

 

You May Also Like

Veiligheid in huis: hoe zorg je voor een gezonde en veilige woonomgeving

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Maak je keuken jouw droomkeuken