Handige tips voor het schoonmaken van de badkamer

De badkamer schoonmaken is net als een zwarte keuken schoonmaken niet echt een klusje waar de meeste mensen warm voor lopen. Bovendien heb je in deze ruimte te maken met kalk en zeep resten die je soms maar moeilijk weggepoetst krijgt. Daarom delen we hier een paar handige schoonmaaktips die je hierbij kunnen helpen.

Doffe tegels zijn verleden tijd

Tegels die niet meer glanzen omdat er zeep en kelkresten aan blijven hechten. Na een tijdje vormt dit een laagje op het tegelwerk en zien deze er dof uit. Een van de beste badkamer schoonmaken tips is om je tegels met autowax of autowas in te poetsen.

Begin eerst met het reinigen van de tegels zoals je dat normaal gewend bent om te doen. Neem de douchekop en spoel de tegels even af met water. Pak een sponsje doe er een beetje autowax op en wrijf hier het tegelwerk mee in. Pak daarna een zachte doek om dit goed uit te poetsen. Waarom dit een van de beste schoonmaaktips badkamer is? Het heeft twee voordelen. Het eerste is dat je tegels weer mooi gaan glanzen een ander voordeel is dat zeep en kalkresten minder kans krijgen om aan het tegelwerk te hechten. Als je dit regelmatig doet dan geeft dit minder schoonmaak werk en gaat het in ieder geval ook een stuk gemakkelijker.

Kalk verwijderen van douchekop

Heb je een douchekop die echt nodig ontkalkt moet worden? Ga er nu niet een lange tijd op zitten boenen met een borstel of spons. Maar gebruik een van de makkelijkste badkamer schoonmaken tips hiervoor. Neem een emmer of een teil. Vul deze met ongeveer de helft water en de helft azijn. Leg de douchekop in de emmer of teil en laat deze rustig een dag hierin weken. De volgende dag haal je de douchekop eruit en spoel je deze af. Mocht er nog een klein beetje kalk of vuil in de gaatjes zitten dan pak je even een oude tandenborstel en je kan er het laatste restje heel gemakkelijk afpoetsen. De douchekop is weer brandschoon.

Vlekken en strepen op een glazen douche deur wegpoetsen

Op een glazen douchedeur kunnen na verloop van tijd wat witte strepen of vlekken ontstaan. De hoofdoorzaak hiervan is de kalk in het water. Ook hier zijn handige badkamer schoonmaken tips voor. Gebruik een spuitflacon. Deze vul je helemaal met azijn. Daar spray je de douchedeur mee in en dat laat je rustig even een halfuurtje intrekken. Daarna neem je een spons (geen schuurspons) en boen je even extra goed op de plekken waar de ergste witte strepen of vlekken zitten. Neem de douchekop zet de kraan aan en spoel de glazen douchedeur goed af.

Wil je de douchedeur mooi streep loos schoon? Wrijf dan even na met een theedoek en alle strepen verdwijnen. Om te voorkomen dat er in de toekomst weer witte strepen of vlekken ontstaan kan je na het schoonmaken de douche deur ook inwrijven met een dun laagje glansspoelmiddel. Dit zorgt ervoor dat kalk of zeep resten minder kans krijgen om zich aan het glas te hechten.

You May Also Like

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Maak je keuken jouw droomkeuken

Verschillende soorten tuintafels