Een traprenovatie maakt het verschil voor je huis

Als jouw trap oud en versleten is, dan moet je beslissen of jij deze wilt renoveren of volledig wilt vervangen. Er is veel om over na te denken voordat je overhaaste beslissingen neemt, maar het helpt zeker om te weten waar je het over hebt.

Waarom je jouw trap graag wilt renoveren

We noemen hier een aantal belangrijke redenen waarom jij jouw trap zou willen renoveren. Om te beginnen is het zo dat als jij jouw hele huis onder handen neemt, een goed gestructureerde en stabiele trap je renovatie een stuk gemakkelijk zal maken. Als jij niet tevreden over het huidige uiterlijk van jouw trap bent, dan kunnen heel eenvoudige veranderingen zoals het toevoegen van glas aan de balustrade een enorm verschil maken. Traditionele trappen zien er ook een stuk mooier uit als ze wat extra aandacht ontvangen!

Van nieuwe houten balusters tot een aangenaam herstel van afgebroken leuningen, je kunt ook jouw trap met weinig doe-het-zelf werk flink transformeren. Maak gebruik van de juiste afwerking door je trap optimaal aan haar omgeving aan te passen. Als jij je woning immers opnieuw ingericht of gerenoveerd hebt, dan kan het zijn dat je trap ook wat extra aandacht nodig heeft. En als het om de kosten ervan gaat, weet dan dat een traprenovatie veel kosten effectiever is dan een volledige nieuwe trap te plaatsen. Met een goede renovatie kan je wel degelijk de juiste resultaten krijgen, maar dan tegen een veel lagere prijs dan een geheel nieuwe trap.

Enkele traprenovatie mogelijkheden

Weet jij niet waar je moet beginnen met het renoveren van jouw trap? Nou, als jij je trap wat meer aandacht wilt geven dan enkel een verflaag, dan zou je voor enkele van de volgende mogelijkheden kunnen kiezen.

Voeg een nieuwe balustrade aan je trap en overloop toe

De grootste verandering aan een trap is veelal het resultaat van het bijwerken van de balustrade. Je kunt bijvoorbeeld voor moderne glaspanelen kiezen die voor een fraaie lichtinval zorgen. Of een ander profiel op de steunpilaren aanbrengen. Terwijl de eiken onderdelen normaliter geolied worden om zo hun natuurlijke schoonheid te laten zien, heb je ook de mogelijkheid om ze in een kleur naar keuze te schilderen. Want een eenvoudige verf renovatie op jouw trap kan een grote bijdrage aan het verbeteren van de esthetiek in jouw huis leveren.

Bekleed je treden en stootborden met tapijt

Als jouw treden en stootborden niet meer als nieuw met alleen maar een laagje was of verf te krijgen zijn, dan kun jij ze toch nog nieuw leven inblazen door ze te bekleden. Tapijt zorgt niet alleen voor een zachter gevoel onder je voeten, maar kan ook het geluid minimaliseren. Het kan in combinatie met de hardhouten onderdelen zelfs een indrukwekkende karakteristieke trap creëren.

Voeg een wandleuning toe

En tot slot, waarom zou je om jouw pas gerenoveerde trap echt compleet te maken geen trapleuning toevoegen? Dit is niet alleen een design element, maar het zorgt ook voor extra veiligheid bij het lopen op de trap.

Het renoveren van een trap is vaak het laatste waar mensen aan denken als ze een nieuwe woning betrekken of hun oude huis opknappen. Maar sommige simpele traprenovaties kunnen een enorme verbetering voor het algehele gevoel van de entree van jouw huis betekenen.

 

You May Also Like

gietijzeren radiatoren

Ontdek de tijdloze klasse van gietijzeren radiatoren

Waarom kiezen voor gietijzeren radiatoren?

Prefab woningen: de toekomst van duurzaam wonen

Duurzaam slapen op een milieuvriendelijk matras