Douche opties voor mensen met een smalle badkamer

Een kleine badkamer kan net zo stijlvol eruit zien als een grote badkamer. Met een paar handige trucs kan je een kleine badkamer stijlvol en strak maken. Je kan gebruik maken van natuurlijke licht en heldere patronen om de ruimte te maximaliseren. 

Maar wat veel belangrijker is dat je de juiste product keuzes maakt. Een douche is natuurlijk een noodzaak in de badkamer. Toch denken zoveel mensen dat er, juist omdat hun kamer kleiner is, er maar beperkte mogelijkheden zijn om de juiste douche te kiezen.  Dit hoeft zeker niet het geval te zijn, in deze blog gaan wij meerdere douche opties bespreken voor een kleine badkamer zonder dat je hoeft in te boeten aan stijl.

Douchewand

Een douchewand is ideaal voor een kleine badkamer, omdat ze jouw ruimte optisch vergroten. Veel mensen denken dat een douchewand niet mogelijk is, maar dat is verre van de waarheid. Er bestaan kleinere douchewanden van bijvoorbeeld 60 cm breed. Dit soort douchewanden zijn perfect geschikt voor een kleine badkamer. Daarnaast is er veel keuze in de markt voor douchewanden, er zijn verschillende soorten materiaal, kleur en afwerking beschikbaar. Zo vind je altijd een douchewand die bij jouw badkamer past.

Hoek douchecabine

Hoek douchecabine zijn de perfecte ruimtebespaarders en passen perfect in vrijwel elke badkamer. Er bestaat een groot assortiment aan hoek douchecabines in een aantal verschillende vormen en maten, maar als je echt de badkamerruimte wilt maximaliseren, dan is een hoek douchecabine echt de juiste keuze.

Kwartronde douchecabines

Kwartronde douchecabines geven een heerlijk modern gevoel, zonder al te veel ruimte in te nemen. Met strakke rondingen en vaak verrassend veel interne ruimte, kunnen kwartronde douchecabines iets ruimer aanvoelen dan rechthoekige of vierkante douches. Een kwart ronde douchecabine bespaart ruimte vanwege haar vorm.

Douchedeuren

Wanneer je winkelt voor een douche voor een kleine badkamer, denk je in eerste instantie misschien niet aan een douchedeur. We willen je echter graag laten zien dat de juiste douchedeur er geweldig uit kan zien in een kleinere ruimte. Een douchedeur is zeer geschikt voor een kleine badkamer, zeker als je geschikte muur hebt voor de plaatsing van een douchedeur. 

Kleine doucheset

Het kopen van een complete doucheset is een geweldige manier om niet alleen tijd, maar ook geld te besparen. Voor kleinere badkamers is het een goed idee om te investeren in een iets luxere doucheset, om het ruimtegebrek te compenseren! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een geborstelde variant van brons, gunmetal of goud. Dit geeft jouw douche een elegante en luxe uitstraling mee en compenseert het ruimtegebrek.

Zoals je kan lezen is het mogelijk om een zeer fraaie en luxe douche in te richten in een kleine badkamer. Laat jezelf niet ontmoedigen omdat jouw badkamer klein is. Met de juiste productkeuzes kan je een mooie douche ontwerpen die al jouw familieleden en vrienden zal verbluffen.

You May Also Like

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Maak je keuken jouw droomkeuken

Verschillende soorten tuintafels