Dit zijn de nieuwste woontrends voor 2022

Ben je ook zo benieuwd wat de nieuwste woontrends voor 2022 zijn? Hieronder vertellen we je er graag meer over de trendy kleuren vormen en welke stijlen we gaan zien op het gebied van wonen in 2022.

Welke stijlen zijn in?

  • Retro stijl
    De stijlen die we echt veel gaan zien in 2022 zijn Retro en de Urban jaren 90 stijl. De kenmerken van Retro zijn een ronde en zachte belijning in combinatie met strak en meer grafisch. Daarnaast geeft de uitstraling van de meubels een beetje een art deco sfeer. De materialen van meubels bij een retrostijl zijn voornamelijk glas mooi notenhout en prachtig velours. Om deze stijl echt compleet te maken mogen wat vintage of Retro woonaccessoires niet ontbreken.
  • Urban stijl
    Een ander stijl binnen de nieuwe woontrends is de Urban stijl. De kenmerken van de Urban jaren 90 stijl zijn vooral het gebruik van staal en beton als materiaal samen met de wat feller kleuren en wat grafische vormgeving. Het voelt wat koeler en wat stoerder of ruiger aan.

Deze kleuren zijn trendy

Als we kijken naar de nieuwe woontrends dan zijn er een aantal kleuren of kleurtinten die een belangrijke rol spelen. Dat zijn namelijk de rood- en bruintinten en aan de andere kant ook de groentinten. De groene kleur associeert met de natuur en ons goed voelen. De rood en bruine kleur verwijst meer naar alles in balans en een veilig gevoel. Een gevoel van geborgenheid. Op die manier creëer je in huis een ruimte waar je je veilig en geborgen voelt.

Gebruik van natuurlijk materiaal

Een ander belangrijk onderdeel van de nieuwe woontrends is de vormgeving en het gebruik van materialen. De vormgeving is organisch die echt verifieert aan natuurlijke vormen. Kort samengevat zijn alle organische vormen geïnspireerd op de natuur. Overigens zie je dat ook helemaal terug in het materiaalgebruik. Ook het gebruik van natuurlijke materialen past helemaal in de nieuwste woontrends van 2022.

Glazen wanden toepassen in het interieur

Wat we ook veel gaan zien in het interieur zijn glazen wanden. Daarmee vervaagt als het ware voor ons gevoel de grens tussen binnen en buiten. Het geeft een veel meer open en ruimtelijke effect aan het geheel.

Neem rustig de tijd om alle nieuwe trends op woongebied voor 2022 te bekijken. Wie weet vind je het qua stijl, vormgeving en kleur helemaal bij de inrichting die je nu hebt passen. Maar misschien geeft het je inspiratie om je interieur te veranderen en opnieuw in te richten volgens de laatste nieuwe woontrends.

You May Also Like

gietijzeren radiatoren

Ontdek de tijdloze klasse van gietijzeren radiatoren

Waarom kiezen voor gietijzeren radiatoren?

Prefab woningen: de toekomst van duurzaam wonen

Duurzaam slapen op een milieuvriendelijk matras