5 tips voor een Scandinavische inrichting in je woonkamer

Een Scandinavische inrichting kenmerkt zich door eenvoud en functionaliteit. Toch is een woonkamer in Scandinavische stijl allesbehalve saai. Door het toepassen van de volgende 5 tips  creëer jij een fijne, knusse leefruimte die goed in balans is. Het resultaat is een leefruimte waar jij helemaal tot rust komt.

Natuurlijk licht

Maak optimaal gebruik van invallend daglicht in je woonkamer. Hiermee voelt de ruimte fris en luchtig aan en als bonus laat jij je woonruimte direct groter lijken. Daglicht vormt het uitgangspunt voor de inrichting uit Scandinavië, want licht geeft je een goed beeld van de mogelijkheden en de beschikbare ruimte. Een robuuste houten spiegel laat het licht heel natuurlijk weerkaatsen en past bovendien perfect in een Scandinavisch interieur.

Scandinavische meubels

Vul je woonkamer met houten meubels en houd rekening met de praktische kant van de ruimte die je ter beschikking hebt. Scandinavisch staat voor minimalistisch en functioneel. Door een houten salontafel met bergruimte te kiezen, breng je dit heel natuurlijk samen en krijgt de Scandinavische inrichting in je woonkamer steeds meer vorm. Gebruik deze bergruimte om je decoratieve kussens in op te bergen of om je wollen plaid overdag een plek te geven.

Aardse kleuren

Een Scandinavisch interieur in je woonkamer wordt in de kern gevormd door aardse kleuren. Grijstinten en wit voeren de boventoon voor wanden en plafonds, maar voor accessoires zijn groen, blauw en pastelkleuren een goede keuze. Gebruik als contrast zwart metaal bij je keuze voor meubels en aankleding. Hiermee krijgt je leefruimte een stoer karakter en bereik je een stijlvol, afwisselend geheel.

Verschillende stoffen

Kies jouw favoriete Scandinavische kleur en laat dit op een creatieve terugkomen in de Scandinavische inrichting van je woonkamer. Ga op zoek naar sierkussens in groen of blauw en kies in eenzelfde kleur kussens of vloerkleden van afwisselend linnen, wol en leer. Hiermee bereik je een prachtig contrast met je houten meubels.

Comfort en minimalisme

Evenwichtig leven is voor de Scandinaviërs belangrijk. Om tot een Scandinavische inrichting te komen, combineer je oude en nieuwe meubels in de stijl die bij jou past. Met comfort en minimalisme ligt evenwichtig leven binnen handbereik. Juist bij het inrichten van een kleine woning kun je zorgen om niet alles vol te zetten. Zo maak jij van jouw woonruimte een gebalanceerd geheel waar jij je fijn en ontspannen voelt.

Conclusie

Een Scandinavisch interieur in je woonkamer is een combinatie van natuurlijke materialen en verschillende stoffen die echt met elkaar in balans zijn. Inkomend daglicht vormt de basis voor de smaakvolle en functionele inrichting waar de Scandinavische inrichting om bekendstaat. Door aardetinten te combineren met blauw of groen en hierbij gebruik te maken van verschillende textielsoorten, tover jij je leefruimte om tot een leefbaar en gezellig geheel.

You May Also Like

De verschillende mogelijkheden van isolatie

Beddengoed Trends voor Dit Seizoen

Maak je keuken jouw droomkeuken

Verschillende soorten tuintafels