5 Makkelijke kamerplanten

Heb jij ook last van plantenstress en lukt het je maar niet je groene vrienden in leven te houden? Dan koop je waarschijnlijk de verkeerde planten. Hieronder vind je 5 makkelijke kamerplanten voor mensen zonder groene vingers.

1. Sansevieria

De Sansevieria is echt een van de meest makkelijke planten die er is. De Sansevieria komt oorspronkelijk uit Ethiopië en heeft zich dankzij zijn harde geboortegrond weten te ontwikkelen tot een plant die wel tegen een stootje kan. En daarnaast is hij hartstikke mooi, dus het is logisch dat je hem steeds vaker ziet.
Zet je Sansevieria op een lichte plek en geef vooral niet teveel water, het is belangrijk dat je de aarde tussen elke gietbeurt goed uit laat drogen. Je kunt namelijk beter te weinig geven dan te veel, daar kan hij niet zo goed tegen.

2. Philodendron

De Philodendron is niet alleen erg makkelijk in onderhoud, hij ziet er ook nog eens prachtig uit. En als je je best doet is dit ook een van de makkelijke kamerplanten met bloemen, maar dat komt helaas niet zoveel voor. Je hebt twee soorten Philodendrons: de klimmende en de niet-klimmende. De klimmers hebben luchtwortels waarmee ze omhoog klimmen. Dit zijn ook meteen de bekendste soorten, want hieronder vallen onder andere de Monstera (de bekende gatenplant), de Red Emerald en Hastatum.
De laagblijvers vallen meer in de categorie makkelijke grote kamerplant, maar ze zijn wat minder bekend. Dat komt ook omdat ze heel erg groot kunnen worden, wat ze toch iets minder geliefd maken als kamerplant. Zet je Philodendron het liefst op een plek in de (half)schaduw en zorg dat de grond altijd lichtvochtig is. Let op: licht vochtig betekent dus niet zeiknat, want dan gaat het echt mis.

3. Aloë Vera

Aloë Vera’s zijn makkelijke planten die eigenlijk in de woestijn stonden en dus echt wel wat kunnen hebben. Behalve water dan. In de zomer vindt hij het zelfs heerlijk om buiten te staan.
Aloë Vera’s hebben een houtige, korte stam en ze zijn zo’n 30 tot 50 centimeter hoog. Iets waar je dus wel rekening mee moet houden wanneer je hem als jonge plant koopt. Geef je Aloë Vera bijna geen water, want als je te veel geeft gaat hij slap hangen.

4. Gebedsplant

Deze valt ook in de categorie makkelijke kamerplanten waar je geen omkijken naar hebt. Hij komt oorspronkelijk uit een tropisch klimaat, namelijk uit Zuid- en Centraal Amerika.
De Gebedsplant  lijkt een beetje op de Calathea en is daar ook familie van, waardoor hij net als zijn familielid ‘s avonds zijn bladeren inklapt. Hij wordt dan ook wel de levende plant genoemd. Deze plant staat het liefst op een licht plek, maar zet hem niet in de felle zon. Ook deze plant vindt het weer fijn om in een vochtige grond te zijn, laat deze vooral niet uitdrogen.
Je kunt de Gebedsplant het beste af en toe kleine beetjes water geven in plaats van in één keer heel erg veel.

5. Flamingoplant

Flamingoplanten zijn makkelijke kamerplanten met bloemen. Ook deze planten vinden hun oorsprong in Midden- en Zuid-Amerika. Ze hebben mooie groene bladeren met een laklaag en prachtige bloemen. De Flamingoplant heeft graag veel licht, warmte en een hoge lichtvochtigheid. Ga dus regelmatig langs met de plantensproeier.

Met deze planten moet het mogelijk zijn wat groen in je interieur te krijgen en dit te blijven onderhouden. Ook in een huis met 2e hands meubels, geeft dit een mooie, rustige uitstaling!

You May Also Like

De wondere wereld van vloerkleden

Het gemak van een reproductie schilderij