5 leuke vintage woonaccessoires

Vintage wonen doe je met een geheel van oude vintage woonaccessoires en nieuwe elementen in je huis. Zo ervaar je zelf de nostalgische stijl die zo typerend was in de jaren ’50 tot ’80. Hierbij heb je de keuze uit diverse materiaalsoorten om van jouw inrichting een prachtig geheel te maken. Benieuwd hoe jij je woning met 5 leuke vintage woonaccessoires helemaal in stijl brengt?

Vintage wonen

Een stijl die vintage aandoet, wordt gekenmerkt door het gebruik van onder andere hout, glas, leer en zwart metaal. Deze materialen laten zich prima combineren met verschillende stijlen. Eetkamerstoelen van hout met grafische motieven in zwart en wit komen bij elke houten tafel goed tot hun recht. In jouw eetkamer komt de retrosfeer zo prominent naar voren. Met de vintage woonstijl geniet jij van de typerende warme en knusse sfeer. Laat jouw persoonlijkheid terugkomen in de inrichting en maak van je huis een plek waar jij je helemaal thuis voelt.

Vintage woonaccessoires

Bij de zoektocht naar 5 leuke vintage accessoires bepaal je eerst voor jezelf hoe je de vintage stijl wilt vormgeven. Zoek daarna gericht naar meubels en accessoires die goed bij elkaar passen. Kies voor vintage meubelstukken en combineer deze met items in dezelfde stijl. Je kunt in elke kamer een vintage woonstijl te bereiken door te kiezen voor:

  1. vintage plantenbak
  2. vintage tafellamp
  3. vintage bijzettafel
  4. vintage spiegel
  5. vintage eetkamerstoelen

Creëer de juiste sfeer in je badkamer door een vintage design spiegel op te hangen. Plaats een jaren zestig vaas op de retro bijzettafel in je woonkamer of zet in een andere hoek een vintage plantenbak in een warme houten kleur. Vul deze met makkelijke, groene kamerplanten en je hebt je huiskamer op een leuke manier voorzien van nostalgische accessoires.

Conclusie

Door te kiezen voor vintage meubels en bijpassende woonaccessoires zie jij in je huis oude elementen terug in prachtige kleuren en materialen. Combineer deze woonstijl met nieuwe aankopen die goed matchen met de gebruikte en oudere accessoires. Als je eerst voor jezelf bepaalt hoe jij je huis ingericht wilt zien, koop je heel gericht de gewenste items en is jouw vintage woonhuis in no time gerealiseerd.

You May Also Like

Hoe richt je je eetkamer in?

Welke karakteristieke decoratie past bij jou?

Slimme oplossingen voor in de hal

Kleine hal: ideeën voor een praktische inrichting