5 dingen om op te letten bij het samenstellen van een nieuwe keuken!

Sta jij op het punt om een nieuwe keuken te ontwerpen? Het is dan niet alleen belangrijk om rekening te houden met een efficiënte en functionele indeling die de workflow van de keuken verbetert. Er zijn nog vijf andere dingen om in gedachten te houden bij het ontwerpen van een maatwerk keuken. Bekijk deze checklist om ervoor te zorgen dat je keukenontwerp aan al je behoeften voldoet en goed doordacht is.

Het begint met opbergruimte

Een goed georganiseerde keuken begint met voldoende opbergruimte. Bedenk welke spullen je in je keuken wilt bewaren en kies kasten die bij de ruimte passen. Probeer ruimte te besparen met uittrekbare lades en hoge wandkasten om elke centimeter te benutten. Het is handig om te weten wat je precies wilt opbergen, dus maak een lijst van je keukenspullen en wees eerlijk over wat je niet meer gebruikt. Dit is een goed moment om overbodige items weg te gooien. Als je eenmaal weet wat je wilt opbergen en waar, kun je de beste opties kiezen voor jouw keuken.

Sterke werkbladen

Je hebt een keuken met sterke en stijlvolle werkbladen nodig als je graag in de keuken staat. Deze moeten namelijk niet alleen mooi ogen, maar ook bestand zijn tegen dagelijkse slijtage. Bedenk goed welke delen van je keuken het meest intensief worden gebruikt, en kies je werkbladen op basis van hun duurzaamheid en gebruiksgemak.

Kies voor energiezuinige apparaten

Bij het kiezen van je keukenapparaten moet je bedenken hoe je de keuken gebruikt en hoeveel ruimte je hebt. Als je vaak kookt voor grote groepen, wil je waarschijnlijk grotere apparaten, zoals een fornuis en vaatwasser. En kijk hierbij naar de energie-efficiëntie. Zoek naar apparaten met het Energy Star-label, wat betekent dat ze zuinig zijn en je energierekening kan verlagen.

Kies voor verlichting in lagen

Denk aan de verlichting in je keuken als een soort laagjes. Je hebt de basisverlichting, zoals plafondlampen, die de hele keuken verlichten. Maar je wilt ook taakverlichting hebben, zoals onderkastverlichting bij het aanrecht en misschien wat sfeerverlichting bij de eettafel. Op die manier heb je licht waar je het nodig hebt en kun je de juiste sfeer creëren in je keuken.

Let op de details

Kijk ook naar de kleine dingen, zoals de handgrepen en kranen. Deze kunnen namelijk een enorm verschil maken. Een mooie handgreep kan een gewone kast er meteen chiquer uit laten zien, en een stijlvolle kraan kan je gootsteen een luxe uitstraling geven. Omdat deze dingen elke dag worden gebruikt, is het slim om te investeren in kwaliteit. Zo weet je zeker dat ze sterk, duurzaam en fijn om mee te werken zijn. Het lijken misschien details, maar ze kunnen echt het verschil maken in je keuken.

 

You May Also Like

gietijzeren radiatoren

Ontdek de tijdloze klasse van gietijzeren radiatoren

Waarom kiezen voor gietijzeren radiatoren?

Prefab woningen: de toekomst van duurzaam wonen

Duurzaam slapen op een milieuvriendelijk matras